Hovedside

Hvorfor matrettsanger

Månedens rett

Spørsmål/Svar

Medlemsområde

Informasjon

Kontakt oss



Kjøtt & Fjærkre

Fisk & Supper

Skalldyr

Grillretter

Lett Blanding

Årstidens Matretter


Derfor spiser vi smalahove ….

Noen liker smalahove, andre liker sjøpølse. Både kultur, geografi og mammas spisevaner er med på å bestemme hva som blir vår favorittmat. Ikke så rart at smaken da blir så forskjellig!
Det mer ekstreme i matveien i Norge, er smalahove og værballer. Halvråtten hai kan spises på Island mens spanjolene serverer blekksprut, komplett med sugekopper i eget blekk, osv., så det er ufattelig variert mat på menyen i de ulike himmelstrøk.

Men Smalahove får du bare i Norge, så det er best å hive seg over smalahove og ete det mens du kan, akkurat nå, for nå er det smalahove tid.

Smalahove

smalahove

blir svidd, renset og vasket, for så å bli lagt i salt. Deretter blir smalahovene hengt opp til tørking og røyking. Så er smalahovene klar til å bli inntatt. Vidunderlig god mat, og i slikt lag må jo alle med respekt for smalahove retten - og seg selv - avsynge en smalahove sang! Jeg har skrevet flere og du finner sangene under ”matrettsanger” til venstre i bildet.

Her kan du se noe av det som synges i en ”smalahove sang”:

Først tek du hove` og legg` da på fatet,
flatsio ned, auge opp ska`, minsann.
Hels fint på hove`, mens kniven du fattar,
drikk deg ein stiv ein og svelg da so vann.
Kutt so hove fint i to dele,
saueauge kan puss deg spele!!

Tilbake til hovedside for andre matretter og andre festsanger - Trykk her

Banner 2
Tryggferdsel

Proveks AS
Bølerveien 11, 1455 Nordre Frogn
Orgnr: 986 600 116 - Sideoversikt