Hovedside

Hvorfor matrettsanger

Månedens rett

Spørsmål/Svar

Medlemsområde

Informasjon

Kontakt ossKjøtt & Fjærkre

Fisk & Supper

Skalldyr

Grillretter

Lett Blanding

Årstidens Matretter

Presentasjon av Grethe Bratli / Sangpoeten.com:
Min store lidenskap
, mitt arbeid og min hobby har vært å skrive. Nå får du tilgang til min lidenskap.....

I en travel verden med tidsklemme og andre ”klemmer”, tar flere og flere mennesker seg tid til og nyte samværet med hverandre, rundt et deilig, veltillaget måltid. Det behøver slett ikke være noe gourmetmåltid, men når maten er utsøkt og drikken så god at stemningen blir helt berusende, ja, da blir det et gourmetmåltid - og da mangler det bare èn ting: En sang om og til den maten som skal inntas! Med èn av mine hyldningssanger til din matrett, vil du og dine gjester få en deilig stund både for sjel og legeme!

Du behøver ikke lenger grue deg for velkomstsangen til middagsselskapet, til gourmèaf-
tenen eller julebordet som du har invitert til.

Jeg har løst ”problemet” for deg, for hos SangPoeten vil du finne omtrent alt du bare kan ønske deg av velkomstsanger-/hyldningssanger om og til våre mest kjente, norske matretter - og flere kommer etter hvert. Du finner også sanger om populære utenlandske matretter som ”Tapas”, ”Sushi” og ”Taco”.

Nyt og syngdin matrettsang FØR du inntar fellesmåltidet - det gir dobbel glede. Ganesaftene dine begynner å renne allerede ved avsynging - og siden hen fortsetter de å renne mens du nyter maten!

Lang erfaring som skribent, med en meget stor interesse for norsk matkultur og norsk allsang gjorde at jeg for mange år siden begynte å skrive sanger til krabbefester, rekefester, lutefiskaftener, osv.. Disse sangene ble så populære, at jeg, og mange med meg, fikk smaken på å begynne et velsmakende måltid, sammen med gode venner, familie eller andre, med en hyldningssang til, og om, akkurat den matretten vi sammen snart skulle innta ved et dekket bord.

Hver sang er regelrett en slags oppskrift. Under tilberedelse av maten kan du kose deg med å synge sangen mens du følger ”oppskriften”. Forsøk og kjenn hvor skapende en slik sang er. I mange av sangene får du dessuten også beskrevet matens tilblivelse-/prosess frem til dags dato, eksempelvis for ”Lutefisk”, ”Rakfisk” ”Smalahove” m.m.

Tilbakemeldingene på disse sangene er overveldende positive og mange benytter nå mine matrettsanger så vel ved høytidelige anledninger som bryllup og konfirmasjon – men likeså gjerne til en familiemiddag, en gourmetaften, en bursdags-/pølsefest eller bare til en vanlig kaffestund med deilige, hjemmelagede pannekaker.

Melodiene som er valgt til den enkelte matrettsang henspiller på hvilken matrett det er og type råstoff som skal benyttes; om det skal være fugl, fisk, viltdyr, skalldyr eller kaffemat. Jeg har brukt kjente, gode, muntre, sangbare norske melodier. Dette for å understreke og fremheve ytterligere vår norske mat- og sangkultur, som vi har all grunn til å være stolte over. Norske melodier til norsk allsang til norsk mat! Et heilnorsk produkt!

• Mat er sosialt samlende - Det er også allsang!
• Mat er kultur - Det er også allsang!
• Mat er spennende - Det er også allsang!
• Mat er fristende, berikende, høytids- og humørskapende - Det er også allsang!

Hilsen Grethe Bratli - SangPoeten
Til sangpoeten.com - Trykk her

Banner 2
Tryggferdsel

Proveks AS
Bølerveien 11, 1455 Nordre Frogn
Orgnr: 986 600 116 - Sideoversikt