Hovedside

Hvorfor matrettsanger

Månedens rett

Spørsmål/Svar

Medlemsområde

Informasjon

Kontakt ossKjøtt & Fjærkre

Fisk & Supper

Skalldyr

Grillretter

Lett Blanding

Årstidens Matretter

Hvorfor egne sanger for matretter?

Det finnes to hovedgrunner:
  • Den norske matkulturen skal holdes i hevd – den neste generasjon skal kjenne til de gode, ”gammeldagse” matrettene
  • Den norske allsangen skal ikke dø ut
Det var naturlig for meg å sy disse to punktene sammen, og vips så fikk jeg: Norsk allsang til norske melodier om norske matretter.

Når vi kommer sammen i festlig lag så er det, nå for tiden, heldigvis blitt veldig ”in” å lage deilig mat og nyte delikate måltid sammen med gode venner. Som fast tilbehør må det selvsagt være god drikke og en sang til matrettens ære. Dermed får vi tilført nytelser både for sjel og legeme.

Jeg har i flere år skrevet matrettsanger til eget bruk – krabbesang, lufisksang, pinnkjøttsang, rekesang osv, osv., og de var så populære at jeg, helt systematisk, tok for meg de beste norske matrettene etter tur, og skrev sanger om og til hver og èn av disse matrettene.

Resultatet er foreløpig blitt et femtitalls norske matrettsanger hvor nesten hver sang regelrett er en oppskrift som du kan følge, samtidig som det er en hyldningssang - eller en slags velkomstsang - om og til akkurat den matretten som du skal servere den spesielle dagen! Nyt og syng din matrettsang FØR du inntar festsmåltidet - det gir dobbel glede. Ganesaftene begynner å renne allerede ved avsynging, pluss etterpå, når du nyter matretten!

Tilbakemeldingene er overveldende positive og mange benytter mine matrettsanger ved høytidelige anledninger - bryllup og konfirmasjon – eller ved familiemiddager, grill- og pølsefester.

Melodien er valgt med omhu til den enkelte matrett og henspiller på hvilket råstoff som skal benyttes; fugl, fisk, viltdyr, skalldyr m.m.. I matrettsangene har jeg brukt kjente, gode, sangbare og fengende norske melodier. Dette for ytterligere å understreke og fremheve vår norske kultur-/matkultur, som vi har god grunn til å være stolte over. Fasinerende tema!

Kan du ønske deg stort mere? Matrettsangene representerer noe nytt, annerledes, spennende og stemningsskapende ved enhver anledning hvor mat skal inntas. Du bare må oppleve det selv!

Hilsen Grehte Bratli - SangPoeten

Banner 2
Tryggferdsel

Proveks AS
Bølerveien 11, 1455 Nordre Frogn
Orgnr: 986 600 116 - Sideoversikt